skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

Kan ik een open sollicitatie achterlaten?

Tuurlijk kan dat. Heb jij technisch talent, laat je dan vooral niet tegenhouden doordat we toevallig even geen geschikte vacature voor je hebben. Dat kan volgende week alweer heel anders zijn. Niet al onze vacatures staan ook direct op deze site. Bovendien kijken wij op een andere manier of jij past binnen een functie dan jijzelf. Zodra je bij ons hebt gesolliciteerd, houden we onze ogen open voor je. Je kunt ons ook altijd bellen voor advies of een frisse blik op jouw carrière. Wie weet helpen wij je zo aan de volgende stap in je loopbaan!

Wat gebeurt er nadat ik mijn sollicitatie heb verstuurd?

Wij lezen je sollicitatie grondig. Daarna neemt een van onze consultants contact met je op. Als we mogelijkheden voor je zien, nodigen we je uit voor een nadere kennismaking. Samen bekijken we dan waar jouw carrière naar toe zou kunnen gaan. Best kans dat we ook al meteen de vertaalslag kunnen maken naar een concrete vacature. Maar het gebeurt ook vaak dat wij zelf kansen creëren bij opdrachtgevers, puur op basis van onze kennis van de markt, mensen en bedrijven (dat is namelijk precies waar wij goed in zijn!). In zo’n geval introduceren we jou bij de opdrachtgever in kwestie. Wij hebben bij onze opdrachtgevers zoveel vertrouwen opgebouwd dat het er dik in zit dat je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Is er inderdaad een match, dan worden er verdere afspraken gemaakt. En zeggen wij: welkom bij de familie, welkom bij Nijwald!

Gaan jullie vertrouwelijk om met mijn gegevens?

Nijwald stuurt jouw gegevens nooit door naar een bedrijf zonder jouw toestemming. We vragen je altijd om akkoord, zodat je zelf ‘in charge’ blijft. We gaan sowieso heel vertrouwelijk om met jouw gegevens. En heb je al een baan maar ben je om je heen aan het kijken? Dan snappen wij heel goed dat je werkgever daar niets van hoeft te weten. Van ons zal hij het niet horen!

Welke toegevoegde waarde biedt Nijwald mij als kandidaat?

Wij bieden je een heldere blik op jouw mogelijkheden binnen de techniek, inclusief de concrete vertaling naar werk dat past bij wat jij kunt en ambieert. Dat zit vaak in een hoek waar je het zelf niet zou zoeken; juist daarom moet je bij ons zijn!

Wij werken met volwaardige arbeidscontracten, inclusief pensioen en 100% doorbetaling bij ziekte. Op de projectmatige tijdelijke opdrachten na zijn al onze vacatures permanent.

In sommige gevallen kun je zelfs rechtstreeks in dienst treden van een van onze opdrachtgevers. Zulke procedures begeleiden wij tot en met het ondertekenen van de arbeidsovereenkomst. Daarna blijven we gewoon bij elkaar in het netwerk en staat onze deur altijd open voor een kop koffie en om bij te praten.

Het ene recruitmentbureau is het andere niet. De Nijwald-familie heeft écht verstand van techniek, weet wat er binnen het bedrijfsleven gebeurt en hoe jij daar als professional in past.

Wij zijn altijd kritisch. Op onszelf, onze kandidaten en onze opdrachtgevers. Resultaat: dienstverlening van topniveau. Gewoon mooie dingen doen!

Hoe is de beloningsstructuur van Nijwald?

Onze dienstverlening wordt betaald door onze opdrachtgever. Wij zorgen dat jij een marktconform en concurrerend salaris krijgt. Want wij weten als geen ander wat jij waard bent voor de arbeidsmarkt!

Kan ik bij Nijwald terecht voor een assessment?

Jazeker. Wij maken gebruik van de CoreValueIndex (CVI). Een uniek instrument dat binnen tien minuten een heel helder en betrouwbaar beeld geeft van de belangrijkste kernwaarden en motieven van een individu. Via een online rapport kun je de resultaten direct bekijken.

Nijwald is gecertificeerd partner van Taylor Protocols. Wij gebruiken producten als de CVI™ om het recruitmentproces te optimaliseren. Daarmee hebben we de afgelopen jaren al enorme resultaten behaald, op individueel én organisatorisch niveau. Meer weten? Maak een afspraak met een van onze gecertificeerde consultants voor een vrijblijvende kennismaking.

Welke achtergrond hebben jullie consultants?

Onze consultants hebben bijna allemaal een opleiding of achtergrond binnen de techniek. Dat is iets wat maar weinig (technische) detacheringsbureaus kunnen beweren. Wij kennen de markt en de mensen en hebben een groot netwerk van bedrijven in de technische (maak)industrie. We weten waar jouw hart sneller van gaat kloppen en helpen je die richting op te zoeken.