skip to Main Content

Nieuwsartikelen

Als expert binnen de technische branche beschikken wij over veel kennis. Deze kennis willen we graag met jou delen. In onze nieuwsartikelen worden verschillende onderwerpen aangesneden die zowel voor jou als werkgever, als voor jou als kandidaat interessant zijn.

De kandidaat-reis verbeteren

60% van de kandidaten heeft een slechte ervaring bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Daarnaast kiest 72% van deze mensen ervoor om die ervaring met anderen te delen, hetzij in hun directe omgeving of online.. Je wilt dus niet één van de slechte partijen zijn die kandidaten een slechte ervaring hebben bezorgd.

Rondleiding van Kees door Enerpac

Als betrokken werkgever vinden wij het belangrijk om te weten wat er bij onze opdrachtgevers speelt. En hoe onze collega’s het werk hier ervaren. Daarom gaan wij regelmatig langs om te kijken hoe het met onze medewerkers gaat en nemen wij in kijkje in ‘hun wereld’. Deze keer ging Sharon langs bij Kees.

Recruitment trends voor 2020

Het succes van een bedrijf hangt af van verschillende factoren; De manier van het werven van personeel is hierin belangrijk. Zonder goed personeel immers geen succes.

Kijkend naar de huidige arbeidsmarkt zien we dat er een groot tekort is aan technische professionals, zoals sales engineers, project engineers en mechanical engineers. Het is daarom belangrijk om je werving en selectie optimaal in te richten. Ook met het oog op de technologische ontwikkelingen.

Hoe creëer je betrokkenheid bij medewerkers?

Slechts 15% wereldwijd van de medewerkers zijn echt betrokken… Dat toont een onderzoek van Gallup aan. Waarom ligt dit percentage eigenlijk zo laag? Om erachter te komen wat er ‘mis gaat’ met de betrokkenheid onder de beroepsbevolking, dienen managers het gedrag van hun meest betrokken medewerkers te bestuderen: Waarin verschillen betrokken medewerkers van de rest?

Employer Branding 2020

Het tekort aan arbeidskrachten, of liever gezegd het gebrek aan gekwalificeerde specialisten, was in de jaren negentig een bekende stand van zaken. In feite was het het jaar 1997, toen McKinsey voor het eerst sprak over de inmiddels veel geciteerde uitdrukking “War of Talent”. Vandaag de dag zien organisaties de absolute noodzaak om een aantrekkelijk werkgeversmerk op te bouwen en hierdoor deze talent-oorlog te winnen.

Oplossingen personeelstekort helpen Techniek niet

Techniek Nederland heeft er weinig aan wanneer parttimers meer uren draaien om het personeelstekort tegen te gaan. Dit heeft voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland gezegd tegen BNR.

Jobhoppers: Wat moeten we ermee?

Jobhoppen wordt gedefinieerd als het verlaten van een baan vóór het voltooien van tenminste één volledig jaar bij een bedrijf. Volgens onderzoek schaadt jobhoppen de kans op werk meer dan leeftijd of werkloosheid.
Het is zelfs gebleken dat 39% van de recruiters en managers jobhoppen noemen als grootste obstakel voor werkzoekenden.

Uitdagingen Werving en Selectie van Millenials

Millenials beginnen zich inmiddels al behoorlijk te manifesteren op de arbeidsmarkt. De mentaliteit en vaardigheden van deze generatie verschillen nogal van die van de babyboomers en zogeheten Generatie X-ers. Werkgevers kunnen met de traditionele werving en selectie-methoden niet de beste jonge kandidaten meer aantrekken. Je moet deze ambitieuze mensen leren kennen voordat je weet hoe je deze millenials kunt bereiken.

Recruitment trends in 2019

2019 is inmiddels al een tijdje onderweg. In de recruitment vinden momenteel veel ontwikkelingen plaats. In dit artikel delen we 7 recruitment trends en aanbevelingen die we zeker terug gaan zien dit jaar.

De ideale vacaturetekst schrijven

Een goede vacaturetekst opstellen wordt helaas vaak onderschat. Het moet in de meeste gevallen snel gebeuren, want ‘we hebben immers NU iemand nodig’. Wellicht klinkt dit wat zwaar… maar een goede en prikkelende vacaturetekst is van groot belang om een juiste kandidaat te vinden.

7 Factoren om medewerkers te motiveren

Wat drijft medewerkers om elke dag vol energie naar hun werk te gaan? Stel, iemand stelt jou deze vraag; wat zou jij als leidinggevende dan antwoorden? Elk persoon wordt gemotiveerd door andere triggers. De één krijgt energie van een jaarlijkse bonus, terwijl de ander juist zoveel mogelijk impact wil maken.

Vaak is de drijfveer een combinatie van meerdere factoren. Waarbij geld in de meeste gevallen (zoals velen misschien denken) niet de grootste motivator is.

Vijf tips om een burn-out te voorkomen

Vandaag werd het uitgebreid besproken in het nieuws; burn-out klachten komen vaker voor dan ooit. Niet gek, want we worden voortdurend geprikkeld en gestimuleerd om harder te lopen, meer geld te verdienen en ‘succesvoller’ te worden.

We vergeten hierbij aan ons eigen welzijn te denken. In dit artikel geven wij een vijftal tips die je kunnen helpen bij het voorkomen van een burn-out.

Vacatureplaatsing: Van krant naar Facebook

Met of zonder een handgeschreven CV en/of motivatiebrief bij het bedrijf verderop naar binnen lopen en vragen of zij nog werk hebben… Tegenwoordig niet heel erg efficiënt. Nog niet zo lang geleden was dit echter heel normaal. Vandaag de dag werkt het net iets anders;

Wie ben jij? Doe de CVI

Herken jij het gevoel dat je op je werk in een sleur bent geraakt en misschien wel toe bent aan een nieuwe uitdaging, maar telkens weer uitkomt op dezelfde vraag: “Wat wil ik dan gaan doen?”. Wij hebben een tool die je daarbij kan helpen door inzicht te geven in wie jij bent als persoon.

Employer Branding

Goede mensen vinden in een krappe arbeidsmarkt is momenteel een behoorlijke uitdaging voor werkgevers. Je zou alles kunnen samenvatten tot één vraag; Waarom zou iemand ervoor kiezen om bij jouw organisatie aan de slag te gaan?

Met de inzet van Employer Branding geef je grotendeels antwoord op die vraag. Kandidaten moeten immers eerst getriggerd worden om überhaupt te solliciteren op een openstaande vacature.

Voordat een potentiële kandidaat solliciteert, gaat diegene de afweging maken; Kan dit bedrijf mij meer bieden dan mijn huidige werkgever?

Sollicitatietips van Ulrike

Yes! Je bent uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen bij die gave werkgever waar je erg enthousiast over bent. En nu die baan binnenhengelen!

Helaas is dat vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan; een sollicitatiegesprek voeren gaat niet iedereen van nature even goed af. Ik ga je hierbij helpen door zes tips te delen die je meteen kunt toepassen.

Meer dan alleen een CV

De juiste kandidaat voor een openstaande vacature vinden; één van de grootste dilemma’s voor veel werkgevers op dit moment. “Goede loyale werknemers zijn schaars” wordt vaak gezegd. Het heeft veel te maken met de huidige maatschappij waarin we ons momenteel begeven. Alles gaat snel; de technologische ontwikkelingen schieten je om de oren. Heb je net een nieuwe smartphone gekocht, dan ligt het nieuwere model alweer in de winkel. We worden constant geprikkeld om nieuwe keuzes te maken door allerlei factoren om ons heen. In de arbeidsmarkt is het niet veel anders. Zo lijkt de tijd waarin werknemers 10 jaar of meer op hun plek blijven zitten voorbij te zijn.